Shepherds paj i slow cooker
Det var en ruggig höstdag på helgen och som vanligt har man inte alltid tid att låta vädret bestämma vad man ska göra. Så vi behövde röjja lite i trädgården. Jag förberedde maten på morgonen och satte igång crock poten. På eftermiddagen fixade jag till moset och körde en stund till. Sen kan det ha varit att jag var superhungrig när det var dags att äta, men det här blev bara så gott. Jag inser väl att det egentligen inte borde ha varit så fantastiskt, men just den här dagen var det så. Comfort food = Shepherds paj i slow cooker!
Tips: Det går utmärkt att blanda ner andra grönsaker i den här rätten, ex. djupfryst majs, småbitar av palsternacka eller tunna skivor av selleri.
Shepherds paj i slow cooker
till 4-5 portioner
4-5 timmar på low + 1-2 timmar på low efter att man lagt på potatismoset
500 g lammfärs
1 gul lök
1/2 msk tomatpuré
olja
3 morötter
5 dl djupfrysta ärtor
1 dl vatten
1 msk kalvfond
1 tsk Worcestershire-sås
salt & peppar
potatismos:
1 kg potatis
1-2 dl mjölk
50 g smör
salt
Hacka löken fint och bryn den i lite olja tillsammans med lammfärs och tomatpuré.
Skala morötter och skär i tärningar, lägg i slow cookern. Tillsätt ärtor, vatten, fond och Worcestershire-sås. Lägg ner färsblandningen och rör runt.
Sätt igång på low 4-5 timmar.
potatismos:
Skala potatisen och koka tills de är mjuka. Värm mjölken. Mosa ihop potatis, mjölk och smör. Krydda med lite salt.
Rör runt i slow cookern och fördela sedan moset på toppen. Kör vidare 1-2 timmar på low.
Tips: Om du har en slow cooker med ugnssäker form kan du ställa in formen i ugnen på grill och på så sätt skapa snygg yta på moset.
Nä, det ser kanske inte mycket ut för världen, detta är bara såååå gott!
Reklam:
Lämna en kommentar