Shake Shack – New York

Tillbringade några dagar nyligen i New York och passade då på att besöka Shake Shack som ligger i i Madison Square Park (Madison Avenue & 23 rd Street) som sägs servera de bästa och godaste hamburgarna i New York.

I normala fall ringlar sig kön genom hela parken och väntetiden brukar lätt överstiga en timme eller två en normal dag, det vet jag inte riktigt om det är värt att köa för att köpa en hamburgare. När jag var där så hade det precis regnat och nästa regnskur var på ingång och man visste aldrig om man skulle hinna beställa, få sin burgare och hinna äta upp innan nästa regnskur skulle komma.

Kön ringlade sig en bit bort in i parken, men det tog nog max 20-30 minuter så var det min tur att beställa och sedan dröjde det kanske drygt 10 minuter till innan min buzzer surrade till och det var min tur att hämta min låda med burgare och pommes framme vid disken. Under tiden i kön hann de bjuda på ett litet glas med The Arnold Palmer (Iste med lemonad) som smakade fullkomligt gräsligt om du frågar mig. Kan i och för sig ha något att göra med att jag verkligen inte gillar iste! ;-)

Det blev en Shackburger med pommes och vatten för min del. Själva hamburgaren består bara av en grillad hamburgare, ETT stort salladsblad, ost och en tomatskiva (som jag valde bort) och deras speciella Shaksås (påminner om vanlig hamburgaredressing, möjligen lite mera åt vitlökshållet).

En närmare titt på hamburgaren då, jo då, den var helt klart godkänd. Pommesen däremot hade jag kunnat vara utan. De var ingen hit, lite för mosiga och ganska intetsägande smak. Välj hellre en milkshake till, de ska tydligen vara duktiga på att göra dem där. Jag testade dock ingen så jag går enbart på hörsägen här!

A Hamburger Today besökte nyligen samma ställe och här kan ni läsa deras analys av burgarna.

FastFoodLovers hade också ett besök inplanerat på Shake Shack, men jag har ännu inte sett någon rapport från deras besök på deras sida än. Återstår att se om våra åsikter skiljer sig åt. ;-)

Kommentarer

Millan skrev 2008-06-24 klockan 23:09

Köa i timmar för en hamburgare? Jag förstår inte alls..

Chrisse skrev 2008-06-24 klockan 23:10

Om bara hamburgaren är god nog så kan jag klart förstå nån timme i kö :)

Emma skrev 2008-07-01 klockan 13:23

Såg ut som en riktig fräsch och trevlig marknad. Nötterna såg smaskens ut. Tackar för receptet på egna hamburgare =)

Lämna en kommentar
Reklam: