Sesampanerad hokifilé med morötter och potatis

sesampaneradfisk

Sesampanerad hokifilé med morötter och potatis
till 2-3 portioner

400 g hokifilé
1,5 dl skorpmjöl
1 dl sesamfrön
salt
peppar
1 ägg

Persiljemorötter:
5 morötter
0,5-1 dl hackad persilja
1 msk olivolja
vitlökssalt

500 g potatis

gräddfil

 

Koka potatisen

Skär hokifilén i bitar.

Knäck ägget i ett glas och vispa lätt med en gaffel. Blanda skorpmjöl, sesamfrön, salt och peppar. Pensla fisken med ägget och rulla i skorpmjölsblandningen.
Stek därefter tills de är gyllenbruna och färdiga.

Persiljemorötter:
Skala morötterna och skär i stavar. Koka dem några minuter i lättsaltat vatten.
Slå av vattnet och krydda med vitlökssalt och persilja. Ringa över olivoljan och blanda.

Servera fisken med morötterna, nykokt potatis och gräddfil.

Lämna en kommentar




*