Serranolindad kycklingfilé med italiensksmakande fyllning

4 portioner

Ingredienser:
150 gr blandat från självplocken av delikatesser från Ridderheims inläggningar, t.ex. marinerade vitlöksklyftor, soltorkade tomater, parmesanost. Min mix idag bestod av några marinerade vitlöksklyftor, ganska mycket inlagda basilika tomater och Pomamore tomater med vitlök & örter, några kuber parmesanost, lite örtolja och balsamvinäger.
0,5 kruka färsk basilika
ca 0,5 dl örtolja (från inläggningen)

4 kycklingfiléer
1 paket Jamón Serrano

rotfrukter (potatis, morötter, palsternacka)
olivolja
grillkrydda
grönsallad
balsamico

Gör så här:
1. Lägg vitlöken, tomaterna, olja, balsamvinäger (ca 1 msk), och den färska basilikan i en skål och mixa till en pasta.

2. Snitta kycklingfiléerna på mitten och fyll filén med någon matsked av fyllningen.

3. Rulla ihop kycklingen. Peppra och linda sedan in kycklingen i skinkan.

4. Lägg kycklingen i en ugnsfastform, stick in i stektermometer och sätt in kycklingen i ugnen tills den når en innertemperatur av 70 grader.

5. Lått kycklingen vila någon minut innan du serverar den tillsammans med ugnsrostade rotfrukter, en grönsallad som du toppar med lite balsamico.

Smaklig måltid!

Marias kommentar:
Serverade det hela med vitlöksfrästa färska champinjoner också (som jag råkar älska). Det blir smakrika kycklingfiléer och råkar det bli någon över så går det bra att frysa dem och sen värma dem vid ett senare tillfälle. Personligen fryser jag inte in överblivna rostade rotfrukter, men jag vet att det finns andra som gör det. Jag gillar inte riktigt hur smaken/konsistensen blir.

De marinerade vitlöksklyftorna är enormt goda och det är lätt att stå och äta dem bara rätt upp och ner, så även med den marinerade parmesanosten. Så köp lite extra om du vet med dig att du stoppar i dig lite av delikatesserna innan du har fixat till fyllningen, annars är risken stor att det inte blir någon fyllning alls. ;-)

Kommentarer

Freedomtravel skrev 2011-11-27 klockan 18:39

Vi har ett paket serranoskinka i kylen just nu... bra idé! Ser väldigt gott ut!

Lämna en kommentar
Reklam: