Senapsdressad julsallad

Den här salladen gjorde vi till julbordet, men den fungerar precis lika bra nu. Friskt och gott med både fänkål och apelsin! Något vi själva kommer göra om.

senapsdressad julsallad

Senapsdressad julsallad

2 apelsiner
1 fänkål
1 granatäpple
blandad sallad
50 g sötmandelspån
färsk persilja att klippa över

Senapsdressing:
saften från apelsinerna som blivit över i steg 1
4 msk olivolja
0,5 msk vit balsamvinäger
1 msk grovkornig senap
1 tsk citron
salt & peppar

1. Sallad: Skala apelsinerna och skär fruktköttet i klyftor. Pressa apelsinsaften som blir över i apelsinerna till dressingen.

2. Skölj och strimla fänkålen. Pilla ur granatäppelkärnorna och lägg i en skål. Skölj och strimla krispsalladen.

3. Grovhacka persiljan.

4. Dressing: Tillsätt olja, balsamvinäger, senap och citronsaft i skålen med apelsinsaften. Smaka av med salt och peppar.

5. Blanda salladsmixen, krispsalladen, fänkålen och apelsinklyftorna på ett fat. Ringla dressingen över och toppa med granatäppelkärnor, mandelspån och persilja.

Källa: Med vissa ändringar från https://www.mathem.se/recept/senapsdressad-julsallad-med-apelsin–granatapple-och-hackade-mandlar

Lämna en kommentar




*