Senapsdressad julsallad
Den här salladen gjorde vi till julbordet, men den fungerar precis lika bra nu. Friskt och gott med både fänkål och apelsin! Något vi själva kommer göra om.

Senapsdressad julsallad
2 apelsiner
1 fänkål
1 granatäpple
blandad sallad
50 g sötmandelspån
färsk persilja att klippa över
Senapsdressing:
saften från apelsinerna som blivit över i steg 1
4 msk olivolja
0,5 msk vit balsamvinäger
1 msk grovkornig senap
1 tsk citron
salt & peppar
1. Sallad: Skala apelsinerna och skär fruktköttet i klyftor. Pressa apelsinsaften som blir över i apelsinerna till dressingen.
2. Skölj och strimla fänkålen. Pilla ur granatäppelkärnorna och lägg i en skål. Skölj och strimla krispsalladen.
3. Grovhacka persiljan.
4. Dressing: Tillsätt olja, balsamvinäger, senap och citronsaft i skålen med apelsinsaften. Smaka av med salt och peppar.
5. Blanda salladsmixen, krispsalladen, fänkålen och apelsinklyftorna på ett fat. Ringla dressingen över och toppa med granatäppelkärnor, mandelspån och persilja.
Källa: Med vissa ändringar från https://www.mathem.se/recept/senapsdressad-julsallad-med-apelsin–granatapple-och-hackade-mandlar
Reklam:
Skrivet av
Kom igång och baka med surdeg! Recept och tydliga bilder.
Receptsamling för slow cooker/crock pot
Receptsamling stekhäll och muurikka
Allt du behöver veta om att laga pizza! Recept, inspiration och tips.
Recept och inspiration till Thermomix
Recept med gröna sköna ärtor
Squash/Zucchini-recept
Recept med pumpor
Recept med värmande soppor
Grytrecept
Fisk & skaldjursrecept
Karins favoritmornar - vårt favoritbröd!
Tunnbrödsspecial - den perfekta picknickmaten!

Lämna en kommentar