Sega rutor med vinbär

Röda vinbär

Vad gör man när man har en massa röda vinbär? Man kan försöka sig på att koka gelé eller saft då går det åt en hel del bär. Men känner man inte riktigt för det kan man alltid baka. Denna gången blev det Sega rutor.

Sega rutor med vinbär

Ingredienser:

4 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
1-2 tsk vaniljsocker
200 gr smält margarin eller smör

Gör så här:
1. Lägg två bakplåtspapper omlott i en långpanna.
2. Sätt ugnen på 175°c.
3. Vispa ägg och socker.
4. Rör ner övriga ingredienser.
5. Häll smeten i en långpannan, strö över ca 1/2 liter vinbär över kakan.
6. Gräddas i ca 30 minuter.

Marias kommentar:
Detta blev en riktigt lyckad kombo! Syrliga vinbär med en härligt seg/kletig kaka. Mumsigt värre! Bäst att slänga in lådan med kakbitar i frysen fortare än fortast, annars är risken stor att de försvinner lite väl fort. Denna kaka fungera även med andra sorters bär, t.ex. hallon eller björbär.

Kommentarer

Mian skrev 2007-09-09 klockan 08:54

Gott gottigott gott. Vinbärkakor är en av mina absoluta favoriter! Snabba att göra. I mitt recept är det inget smör i själva smeten utan man hyvlar kallt smör över och strör pärlsocker på. Det blir liksom lite knäckigare och mer "karamelliserat" stuk på dem då.

Millan skrev 2008-07-04 klockan 20:55

Nu har vi testat, fast med hallon istället. Skulle bjuda en massa folk på kaka och gjorde två långpannor. Alla blev riktigt förtjusta i dem!

Ulrika skrev 2012-08-27 klockan 22:14

Otroligt goda! Jag strödde pärlsocker på som extra piff. :)

Svamp, garn och Pia - 3 favoriter - Creative Cia Creative Cia skrev 2018-07-13 klockan 19:54

[…] måste ta fikapaus också. Gjorde den här fantastiska, litet sega vinbärskakan och serverade med […]

Lämna en kommentar




*