Scones med pepparkaksfil

Söndag morgon. Tomt på bröd hemma. Bageriet stängt. Ingen jäst hemma. Jag på halvdåligt humör. En förpacknings pepparkaksfil i kylskåpet. Tja.. varför inte göra scones på den? Resultatet blev faktiskt riktigt goda scones! Det smakar inte pepparkaka, men brödet får en betydligt roligare kryddning så det kommer faktiskt att bli fler pepparkaksscones till frukost här hemma.

Scones med pepparkaksfil
till 2 personer

2,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl (eller fullkornsmjöl)
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör
2 dl pepparkaksfilmjölk

Sätt ugnen på 250 grader.

Smörj en plåt eller använd bakplåtspapper.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen med fingertopparna. Tillsätt filmjölken och och arbeta samman till en deg. Dela degen i två bitar och tryck ut på plåten med mjölad hand. Låt dem bli ca 1,5 cm tjocka.

Skåra varje kaka i fyra delar och nagga med en gaffel.

Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Kommentarer

Martina skrev 2012-11-30 klockan 09:07

Ja, varför inte ;-)

Linda - Cupcakesfluffan skrev 2012-11-30 klockan 20:22

Stod på ICa igår och funderade på om jag skulle köpa pepparkaksfil, nu blev det inte så, men måste allt ta och testa den

Lämna en kommentar




*