Scones – grundrecept
Scones – grundrecept; Klassiska goda scones är perfekta till såväl frukost som mellanmål. Här är ett riktigt gott grundrecept. Men mixa gärna med lite fullkornsmjöl och fröer för variation.
![Scones - grundrecept](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_210404.jpg)
Scones – grundrecept
till 2 kakor
4,5 dl vetemjöl (går utmärkt att blanda vetemjöl med exempelvis grahamsmjöl)
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smör
2 dl filmjölk
![scones](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/kokbok_073scones.jpg)
Sätt ugnen på 250 grader.
Smörj en plåt eller använd bakplåtspapper.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
Finfördela smöret i mjölblandningen med fingertopparna.
Tillsätt filmjölken och och arbeta samman till en deg. Dela degen i två bitar och tryck ut på plåten med mjölad hand. Låt dem bli ca 1,5 cm tjocka.
Skåra varje kaka i fyra delar och nagga med en gaffel.
![Nybakade scones doftar ljuvligt](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_210302.jpg)
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
![scones till många](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_221105.jpg)
Trångt när du gör dubbel sats? Gör scones i annan form så får du plats :)
Reklam:
Lämna en kommentar