Schnitzel och remoladsås

Jag satt här hemma och fick lite Tysklands-längtan och tänkte på de gigantiska schnitzlarna man kan få där. När jag är i tyskland brukar jag iof inte uppskatta dem så mycket. Men nu blev jag ordentligt sugen på det och mannen blev glad bara jag nämnde “kött”.

schnitzel
Fotot kommer från Tysklands inlägget jag gjorde förra året som du hittar här >>.

Men nu tillbaka till vårt eget försök av detta. När jag är i Tyskland saknar jag alltid någon form av sås, så vi bestämde oss för att göra en Remoladsås till, vilket visade sig bli riktigt gott!

schnitzel

Schnitzel serverad med pommes, broccoli och remoladsås.

 

schnitzel

Remoladsås
sås till 4 portioner

2 dl créme fraiche (här måste du använda den fetaste varianten, för lätt går inte att vispa på samma sätt)
0,5 dl majonnäs
1 msk senap
1 tsk curry
2 krm gurkmeja
1 äpple
2 msk hackad ättiksgurka/bordsgurka
salt & peppar

Vispa créme fraichen så den blir fast. Blanda i en skål majonnäs, senap, curry, gurkmeja, créme fraiche och hackad gurka. Skala och tärna äpplet fint och blanda ner.

Smaka av såsen med salt och peppar och förvara den kallt.

 

Panerad schnitzel
till 4 portioner

4 skivor skinkinnanlår/skinkschnitzel eller kalvinnanlår
1 dl vetemjöl
2 ägg
1-2 dl ströbröd
salt&peppar
smör och olja att steka i

schnitzel

Börja med att lägga köttbitarna på en skärbräda. Lägg plastfolie över och ta en kastrull och banka med. Försökt att banka jämnt så att du inte slår kanten av kastrullen i köttet och “förstör” det. Det är en smaksak hur tunnt man vill ha köttet, men ca 3-5 mm tycker jag blir bra.

schnitzel

Vänd köttet i mjölet. Pensla med uppvispat ägg. Blanda ströbröd med salt och peppar och vänd köttet i detta.

Stek i ordentligt med olja och smör. Det ska bli som friterat. Ungefär 3 minuter på varje sida behövs.

Lämna en kommentar




Reklam: