Matupplevelser i Berlin

Jag har en förkärlek till tyskland. Inte för att jag egentligen är sådär förtjust i varken språket eller maten. Men tyskarna och jag har en sak gemensam, och det är blåsorkestermusik. Jag verkligen älskar att marschera fram på gatorna där folk står och jublar.

Hur som helst så var orkestern nere i Berlin under Kristihimmelsfärds-helgen. Givetvis blev det massor av mat och här kommer en kavalkad av mina mobilfoton samt lite restaurangtips.

schnitzel

Till Hofbräu Berlin går man kanske inte främst för maten, utan snarare ölen och stämningen. En bit av tyskland när det är som bäst skulle jag vilja säga. Schnizeln var dessutom riktigt bra, potatissalladen mindre bra.

Original Wiener Schnitzel vom Kalb
mit lauwarmem Kartoffel-Gurken-Salat – 15,90 €

 

apfelstrudel

Och en riktigt klassisk tysk dessert, Apfelstrudel.

Lauwarmer Apfelstrudel
mit Vanillesauce – 6,50 €

Hofbräu Berlinhttp://www.hofbraeuhaus-berlin.de/
Karl-Liebknecht-Straße 30
10178 Berlin

 

filetspiess

Vårt hotell låg tyvärr en bra bit utanför city, närmare bestämt i Siemensstadt. Men även där ute gick det bra att hitta vettiga ställen att äta på. Vänlig och trevlig personal och helt okej priser.

Filetspieß (ca. 250g)
Lammfilet, Rinderfilet, Schweinefilet
mit Salat von der Salatbar
als gebackene Kartoffel – 15,90 €

Steakhaus Nonnendamm
http://www.steakhaus-nonnendamm.de/
Nonnendammallee 98
13629 Berlin (Siemensstadt)
http://www.steakhaus-nonnendamm.de/

 

millan_140607b

Wurst – överallt finns den. Currywurst, Rohwurst, Brühwurst, Kochwurst. Fast just denna är faktiskt gjord av marzipan :)

 

sushi

Uppe på sjätte våningen på Ka-De-We är det rena himmelriket för en sån som jag. Mat, mat, mat :) Tyvärr hade jag inte så mycket tid att strosa runt där, men ett besök på Gourmet Sushi-baren fick det bli. Platsar definitivt på fem-i-topp-listan över bästa sushin jag fått. Väl värt ett besök.

Gourmet Sushi-Bar
http://www.kadewe.de/en/home_english/

Lämna en kommentar
Reklam: