Satake köksknivar

Satake - köksknivar
Köksknivar är en hel vetenskap och det handlar mycket om tycke och smak. Själv har jag fallit för Satake köksknivar som är en japansk knivserie.

Satake – Med kvalité som tradition!
Ända sedan samurajsvärdens tid har dom vassaste knivarna kommit från Japan. I Satakes sortiment finns Houcho, NoVac, Damaskus samt fantastiska keramiska knivar. Satake gör knivar och köksredskap enligt anrik japansk tradition där kvalité och hantverksskicklighet visar vägen.

“Den bästa kniven jag haft” – Stefano Catenacci, Operakällaren.

Satake förenar japansk hantverkstradition med modern form och högteknologiska material. Stefano Catenaccis kniv är en Satake Damaskus, en exklusiv modell av tidlöst snitt – precis som Stefano själv.

Min första kniv valde jag som julklapp när jag för en herrens massa år sedan när jag jobbade extra hos Fotoquick. Hittade inget annat som tilltalade mig och valde därför kökskniven som sedan visade sig vara en enorm hit. Kniven har jag kvar än idag snart 15 år senare och sen är lika bra än idag. Givetvis har jag skött om min kniv och slipat det etc. men jag har ingen annan kniv som har hållit i kvalité så länge.

Jag har Allroundkniven från NoVac-serien som gör att inte grönsakerna eller vad du nu skär fastnar mot knivbladet då det är små hål i det. Sedan har jag utökat och även köpt en mindre allkniv som har svart kermiskt blad som är sylvass och som går bra att diska såväl i maskin som att de inte påverkas av syror och rostar inte heller.

Jag måste dock erkänna att jag alltid handdiskar alla mina knivar även om det nu står att det går bra att köra dem i diskmaskin. Det känns olustigt att ha något så vasst liggande i diskmaskinskorgen samt att jag inbilar mig att de håller ännu bättre av handdisk. ;-)

Måste därför passa på att tipsa er om att de finns på kampanj på shoppingsajten Campadre just nu. Blir inte avskräckt av att du måste bli medlem för att kunna handla, medlemskapet kostar ingenting! Just nu är det dessutom fraktfritt tom midnatt lördagen den 5 april 2014. Knivarna kostar från 299 kr och uppåt. T.ex. NoVac-kniven kostar 349kr vilket är ett fynd utan dess like!

Så vill du passa på så hittar du knivarna här.

P.S. Använd gärna länken ovan så får jag själv lite extrapoäng, annars kan du använda följande >>länk<< som inte är kopplad till mig. D.S

Kommentarer

Anders skrev 2014-04-05 klockan 13:53

"Som medlem godkänner du att Campadre Scandinavia AB och dess samarbetspartners får skicka ut erbjudanden och göra marknadsundersökningar med dina medlemsuppgifter som grund." Jag antar att man får en massa spam om man blir medlem, eller?

Maria skrev 2014-04-05 klockan 13:59

Anders: Jag har varit medlem i flera års tid men har aldrig fått något annat än mail om vilken aktuell kampanj det är för tillfället. Kan givetvis inte lova något hur det blir i framtiden! Själv har jag en dedikerad e-mailadress som jag endast använder när jag måste logga in bli medlem någonstans. Kan kanske vara ett tips?

Lämna en kommentar
Reklam: