Santa Maria Liquorice & Herbs

Lakrits i köttbullar, kan det vara något? Jag postade bilden nedan på Instagram samtidigt som jag stod och lagade maten och kommentarerna kom direkt, allt från att det lät konsigt till någon som tyckte det lät spännande.

santa maria krydda

Men vad är det då? Jo, det är en av kryddorna i Santa Marias nya spännande kryddor. Liquorice & Herbs består av lakritsrot, rosmarin, timjan samt rostad lök och vitlök tillsammans med salt och peppar.

I matlagning påminner lakritsrot mycket om den smak som fås av anis, stjärnanis, dragon eller fänkål.
Källa: santamaria.se

Jag ska erkänna att jag var skeptisk, men det är bara att testa tänkte vi och slängde i 2 msk krydda till 500 g fläskfärs. Och det blev faktiskt riktigt gott. Det smakar inte längre som traditionella köttbullar, men de blev definitivt goda! Det här med lakrits i mat borde man kanske testa mer..

Kryddan kostade ca 30 kr.

Kommentarer

Linda skrev 2013-11-20 klockan 12:03

Låter intressant, ska bli kul att testa en ny smak på köttbullarna! Annars älskar jag att använda kryddpeppar, men min knäppa mage (svår ibs) är inte lika glad. Älskar även kroppkakor med mycket kryddpeppar, men det blir bara en gång om året pga detta. Små, vita och naturligtvis hemlagade och helt underbara kroppkakor till jul som jag längtar efter hela året. Snart! :) Jag blev dock lite besviken på Santa Marias umamikrydda, min nyinköpta burk har en hint av mögelsmak, kanske från svampen... Smakade mest som en dålig buljong, föredrar helt klart Knorrs kalvfond istället. Jag hade hoppats på något bättre med tanke på ingredienserna, men det var bara salt, starkt från cayennepeppar och en hint av mögel.

Lämna en kommentar
Reklam: