Sandras röda linssoppa

I somras efterlyste vi recept med röda linser och Sandra bidrog med sin “solklara favorit”. Och nu när höstkylan bitit sig fast så är det gott med en värmande soppa.

[Inlägget är uppdaterat 2016-01-12 med instruktioner för slow cooker]

röd linssoppa

Sandras röda linssoppa

3 dl röda linser
paprika/chili-pulver (jag har även testat att blanda i spiskummin och en kanelstång, vilket blev riktigt gott)
peppar
2 buljongtärningar (grönsaks)

1 gul lök
3 potatisar
2 morötter
ev. 1 vitlöksklyfta

1,2 liter vatten (späd eventuellt med lite extra mot slutet)
1 burk krossade tomater

till servering:
persilja
creme fraiche

ingredienser

Tillagning på spis i gryta:
Hacka lök och vitlök och fräs i lite olja i bottnen på kastrullen. Strö över lite paprika eller chilipulver.

Skala och grovriv potatis och morötter. Blanda ner alla ingredienserna i kastrullen. Låt koka i ca 20 minuter.

sandras linssoppa

Tillagning i crockpot/slow cooker:

Lägg linser, kryddor och buljongtärningar i slow cookern.

Hacka lök och vitlök. Skala morötter och potatis och grovriv. (Detta kan du fixa kvällen innan och lägga i en påse i kylen under natten.)

Lägg alla ingredienserna i grytan och sätt på low i 6-8 timmar, beroende på vilken konsistens du vill ha på linserna.

 

Servera med finklippt persilja och creme fraiche.

Millans kommentar: En väldigt lättlagad soppa som det blev mycket mat av. Undertiden jag lagade den var jag väldigt skeptisk och trodde faktiskt inte alls att det skulle gå att äta. Men soppan blev tjock och smakrik. Jag har även testat att frysa in och sedan tina i micron till lunch. Fungerade perfekt och jag kommer att göra den här soppan och just frysa in till lunch i framtiden. Nyttig och mager lunch.

Kommentarer

Sandra skrev 2009-11-09 klockan 10:30

Ååh va kul att du testade och tyckte om den =)

Tina skrev 2009-11-09 klockan 10:31

Linssoppa gillar jag verkligen, gott! Men det var inte det jag skulle säga egentligen, utan; lyllos dig vad med glögg du dricker! :)

Zarah skrev 2010-01-23 klockan 20:36

Testat denna och gillade den. I mitt tycke behövde den dock mer smak, så jag slängde i sambal oelek i den, och det blev bra. :)

Lämna en kommentar




*