Salt & smör

Den här delen av året är helt fantastisk. Det går att få tag i färska små söta rödbetor, krispiga goda morötter, sparris, potatis, majs, ja, allt man kan tänka sig. Att bara lätt ångkoka eller steka dem med lite smör och salt är så jäkla gott.

Att koka små rödbetor och äta med smör och salt är en av mina favoriter. Så jag passade dessutom på att testa Valios nya smör, som de gör reklam på tv för (en kvinna som öppnar kylskåpsdörren och där står en en liten fågel och sjunger – en smörsångare).

I december 2008 utfördes en undersökning av ett företag som heter Synovat. Valio vann den här undersökningen och blev bäst i test-smöret före både Svensk smör (arla) och Lindahls smör. Personligen hade jag gärna sett att Skånemejeriers smör hade varit med i den testen också. Men som sagt, Valio vann och prismässigt är de marginellt billigare än Arlas smör (Valio 47 kr/kg, Arla 49 kr/kg)

Och? Jag måste erkänna att jag smakar ingen skillnad på min tidigare favorit Svensk smör och denna. Valio vinner dock pluspoäng på att den finns både i de vanliga papperspaketen och i smörpaket (de här vanliga lådorna liksom). Så det är lätt att sätta fram asken direkt på bordet.

Kommentarer

John in the kitchen skrev 2009-07-16 klockan 11:08

Köp smör på Lidl. Billigast och bäst. Gynna inte dom gnälliga svenska producenterna.

Pedda skrev 2009-07-19 klockan 12:39

John, du verkar inte ha koll på att Valio INTE är en svensk producent...! För övrigt vinner Valio min röst just tack vare den grymma förpackningen som inte "kladdar". Mvh Peddan

Chrisse skrev 2009-07-19 klockan 18:48

mmm majs!!

Fredrik skrev 2009-07-19 klockan 22:51

Ojoj.. Vilken härligt bild på majskolven :) Och rödbetor kanske det vore dags att lära sig äta!

Lämna en kommentar
Reklam: