Black eye bönsallad

I Allas nr 13 2007 hittade jag följande recept med Black eye-bönor.

Bönsallad 1

Bönsallad 2

Black eye bönsallad
till 2 personer

1 gul paprika
1 bit squash (jag tog en halv)
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad chili
1 msk olja
2 tomater
400 g black eye-bönor
rucola
100 g fårost i små tärningar (slut i affären så det blev feta istället)
(om ni ser något gult på bilden som inte står i receptet så slängde jag i en halv burk majskorn jag hade i kylen)

Dressing:
2 msk olivolja
2 msk pressad citronsaft
1 tsk flingsalt

Strimla paprikan och tärna squashen fint.

Fräs paprika, squash, vitlök och chili i olja ca 1 minut.

Klyfta tomaterna, skrapa bort kärnorna och skär köttet i småbitar.

Häll av vätskan från bönorna och blanda ner tomater och bönor i squashblandningen. Låt det fräsa så att allt blir varmt men inte kokar sönder.

Blanda dressingen. Häll upp bönblandningen på ett fat, strö över rucola och fårost. Droppa över dressingen och servera med lantbröd eller som tillbehör till stekt kött.

Kommentarer

Tessiz skrev 2007-05-07 klockan 20:35

Och i Tessiz matlåda imorgon finns det en kycklingsallad med fetaost och en massa gröna saker! :)

Karin skrev 2007-05-08 klockan 12:10

Sallad är grymt gott! Nu gjorde du mig bra sugen och vi har inte en endaste vettig ingrediens hemma. mmm, avocaaaado! Mums!

Chris skrev 2007-05-08 klockan 18:47

De två sista på listan måste jag ta och testa nån gång. Allt ser väldigt smarrigt ut!

Lämna en kommentar




*