Sallad med grillade persikor

En sallad är aldrig fel. Till midsommarbuffen gjorde vi denna och jag hade kallt räknat med att ta resterna med mig hem. Det blev inga rester, vilket får räknas som bra betyg :)

sallad med grillade persikor

Sallad med grillade persikor

4 persikor
2 msk smör
1 msk rapsolja

2 avokado
1/2 gul lök (gärna de här färska fina gula med grönt kvar)
1 liter blandad grönsallad
1/2 dl valnötter (på fotot cashewnötter)
1/2 dl svarta oliver
pressad saft av 1/2 citron

150 g feta

salt & peppar

rosmarinsås:
2 dl gräddfil
2 msk riven färsk ingefära
1-2 tsk hackad färsk rosmarin
2 krm strösocker
1 krm salt

rosmarinsås: Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.

persikorna: Dela persikorna på mitten och plocka ut kärnan. Smält smör och blanda med olja. Pensla persikorna med smörblandningen. Grilla dem några minuter på varje sida.

salladen: Kärna ur och skär avokado i bitar. Skiva löken tunt. Lägg salladen på ett fat. Lägg på persikor, avokado, lök, nötter och oliver. Pressa över citronsaft, salta och peppra. Smula över osten och servera med såsen.

Källa: Arla, men något ändrat av oss.
http://www.arla.se/recept/sallad-med-grillade-persikor/

Kommentarer

Linda Griffin skrev 2013-07-03 klockan 22:49

Det ser makalöst gott ut! Skall testas på grillen :)

Totte skrev 2013-07-05 klockan 10:32

Inte alls konstigt det var försvinnande gott.

Lämna en kommentar




*