Sallad med grillade persikor
En sallad är aldrig fel. Till midsommarbuffen gjorde vi denna och jag hade kallt räknat med att ta resterna med mig hem. Det blev inga rester, vilket får räknas som bra betyg :)
Sallad med grillade persikor
4 persikor
2 msk smör
1 msk rapsolja
2 avokado
1/2 gul lök (gärna de här färska fina gula med grönt kvar)
1 liter blandad grönsallad
1/2 dl valnötter (på fotot cashewnötter)
1/2 dl svarta oliver
pressad saft av 1/2 citron
150 g feta
salt & peppar
rosmarinsås:
2 dl gräddfil
2 msk riven färsk ingefära
1-2 tsk hackad färsk rosmarin
2 krm strösocker
1 krm salt
rosmarinsås: Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
persikorna: Dela persikorna på mitten och plocka ut kärnan. Smält smör och blanda med olja. Pensla persikorna med smörblandningen. Grilla dem några minuter på varje sida.
salladen: Kärna ur och skär avokado i bitar. Skiva löken tunt. Lägg salladen på ett fat. Lägg på persikor, avokado, lök, nötter och oliver. Pressa över citronsaft, salta och peppra. Smula över osten och servera med såsen.
Källa: Arla, men något ändrat av oss.
http://www.arla.se/recept/sallad-med-grillade-persikor/
Reklam:
Lämna en kommentar