Saffranssill

Pappa hade fått någon saffranssill på ett julbord och sa att den var riktigt god. Nu vet jag ju inte hur den de fick smakade, men jag hittade ett recept hos Abba som vi valde att testa till julafton.

Jag började med att tjuväta den till lunch och tyckte då att saffranssmaken var allt för skarp. På julbordet där den sen trängdes med övriga smaker var den däremot en trevlig överraskning för smaklökarna. Så jag är lite kluven till den. Själv tänker jag inte göra den igen, men svärfar tyckte att den var en av de godaste sillarna på årets julbord. Så, gillar du saffran lär du tyckte väldigt bra om denna :)

saffranssill

Saffranssill
(på fotot är det dubbel sats)

1 paket 5-minuters-sill
2,5 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 pkt saffran
1/2 klyfta vitlök
peppar
1 äpple

Häll av lagen från sillen och skär den och äpplet i bitar.

Blanda övriga ingredienser, pressa i vitlök.

Smaka av med peppar och vänd ner sillen och äpple. Låt stå minst några timmar så att smakerna får gosa till sig.

Källa: https://abba.se/recept/sillinlaggningar/saffranssill/

Lämna en kommentar




*