Ruccola och kasslerpastasås
Ruccola och kasslerpastasås
250 g spaghetti
1 blomkålshuvud
300 g kassler
5 dl mjölk
3 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 krm peppar
2 stora nävar ruccola
2 dl gröna ärtor
Koka spagetting enligt anvisningar på förpackningen.
Dela blomkålshuvudet i buketter. Ångkoka eller koka i saltat vatten ca 10 min. Det ska fortfarande vara tuggmotstånd kvar.
Strimla kasslern.
Häll mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet. Koka såsen 3 min, rör under tiden.
Skölj ruccolan och blanda ner i såsen. Använd en stavmixer och mixa ner ruccolan.
Lägg ner kasslern och smaka av med salt och peppar. Lägg ner de gröna ärtorna i såsen och låt koka upp.
Servera spagettin med kasslersåsen och blomkålen.
Reklam:
Lämna en kommentar