Royal Plaza Hong Kong – hotellfrukost och afternoon tea

Jag ägnade många timmar åt att läsa recensioner på Tripadvisor för att bena ut vilket hotell vi skulle bo på under vår sportlovsvecka i Hong Kong. Att du kan bo billigt med låg standard framgick ganska snabbt, men ville du bo både billigt och ha bättre standard så var det bara att glömma om du ville bo hyfsat centralt.

Vårt val föll till slut på Royal Plaza på Kowloon. Vi valde att boka ett Royal Club Grand room vilket innebar att vi fick ett rum med 2 queen size sängar och sedan hade vi tillgång till loungen där det serverades frukost, afternoon tea samt evening cocktails. Vi insåg att vi aldrig kommer överleva på en kaffe och en munk till frukost och vi tillhör inte skaran som gillar att äta nudelsoppa till frukost heller. Här fick bekvämligheten bestämma och vikten av att få i oss en rejäl frukost fick överväg att det var dyrare att boka ett rum med club access. Så här i efterhand är vi oerhört nöjda med att vi gjorde det för frukosten var riktigt bra och den enda gången vi råkade befinna oss på hotellet när det serverades afternoon tea så var det riktigt trevligt också.

Afternoon tea

En av de små minibakelserna som serverades under Afternoon tea.

Vi hann även med att ta lite frukt och dryck på kvällen. Helt klart värt pengarna då bara frukostbuffén i restaurangen, (som vi också hade möjlighet att äta i), kostade mer per dag än vad vi betalade i pristillägg för vårt rum i jämförelse med ett standardrum!

Adress:
193 Prince Edward Road West
Kowloon
Hong Kong
>>Karta<<

Nedan följer ett gäng bilder från restaurangen La Scala där vi hade möjlighet att äta frukost om vi inte ville äta i loungen. I loungen fanns ett mindre utbud av såväl varma som kalla rätter. Inte så många bord och mycket lugnare och behagligare miljö än nere i den gigantiska restaurangen. Restaurangen hade dock ett mycket större utbud varför vi valde att äta där majoriteten av våra dagar, trots att ljudnivån var på tok för hög för att vara trevlig med våra mått mätt.

Royal Plaza Breakfast buffé

En äggstation där det stod en kock redo att tillaga dina ägg så som du önskade. Det fanns givetvis äggrör och kokta ägg redan att välja på, men jag valde en omelett med skinka och champinjoner som var himla god.

Royal Plaza Breakfast buffé

Royal Plaza Breakfast buffé

Ville du köra på de mer traditionella asiatiska frukosträtterna så fanns det givetvis en kock även för detta. Redo att fixa till din nudelsoppa precis så som du själv vill ha den. Vi prövade aldrig denna del av frukosten då resten av utbudet räckte och blev över för vår del.

Royal Plaza Breakfast buffé

Varma croissanter och nygräddade våfflor.

Royal Plaza Breakfast buffé

Givetvis fanns det lönnsirap att få till våfflorna! :)

Royal Plaza Breakfast buffé

Annars kunde du grädda din egen pannkaka. Det var bara att trycka på knappen så kom det ut en pannkaka i andra änden.

Det fanns givetvis en yoghurt, bröd, muffins, frukt, juice, kaffe, thé och en faslig massa andra alternativ. Du behövde inte gå därifrån hungrig.

Det som förvånade mig var att de använde IKEA:s billiga kaffemuggar och även deras plastserie för barn när det gällde tallrik, bestik etc. Har läst om flera lyxhotell i Hong Kong som gör detta. Vi kan varmt rekommendera hotellet för dem som reser med barn och letar efter ett bra boende med närhet till tunnelbana. Vi hade ett stort shoppingcentrum med direkt anslutning till hotellet och tunnelbanestationen Mongkook East låg precis där. Vi valde dock att promenera bort till stationen Mongkook som i stället gick direkt till många av de ställen som vi ville besöka. Det tog 10-15 minuter att gå och hela promenaden är under tak så det fungerade väldigt smidigt.

Kommentarer

Berith skrev 2016-04-06 klockan 11:28

Så trevligt att få läsa om er resa.

Lämna en kommentar
Reklam: