Rosévin – Domaine de la Rouvière

Såhär på våren/sommaren släpps det alltid massor av nyheter på vinfronten inom lättare “sommarviner”, typ rosé. Dagens vin hos oss är i precis den kategorin.

Vinet kommer från Côtes de Provence och vingården Domaine de la Rouvière. Enligt den vackra reklamen med böljande lavendelfält kunde jag även läsa:

“Vinet är gjort på 45% cinsault, 45% grenache och 10% syrah. Druvorna som växer i en stenig och kalkrik lerjord skördas med maskin på natten och skalen får urlaka i musten under några timmar innan de pressas och jäser i rostfria ståltankar vid en temperatur om 14°C.”

Rosévin - Domaine de la Rouvière

“..doft som för tankarna till blodgrapefrukt, färska och torkade hallon, citronmeliss och ett stråk av färska blommor. Smaken är trevligt fruktig med inslag av solmogna röda bär, torkade hallon, apelsinskal, färska örter och en nätt spets av blommor och fänkål.”

Ska väl erkänna att jag inte kan urskilja allt detta. Men det jag vill säga att det var ett trevligt rosé jag gärna dricker igen. Antingen som lite välkomstdrink eller ihop med en sallad eller kanske till och med lite skaldjur.

Domaine De La Rouvière
Nr 52119
Flaska 750 ml för 119 kr

Källa: systembolaget.se

Ett perfekt vin att stå och njuta av medan man lagar mat :) Här är det Yakninku på gång!

Kommentarer

Linda skrev 2021-09-10 klockan 13:19

Hej, ska man använda rödvinsglas eller vitvinsglas till roséviner (om man nu inte har speciella roséglas)?

Millan skrev 2021-09-13 klockan 05:51

Hej Linda! Det finns säkert regler kring det, men det ligger tyvärr inte alls i mitt intresseområde. Det viktigaste för mig är att jag gillar glasen.

Lämna en kommentar
Reklam: