Rom – Underbara marknader

En sak som både jag och Chrisse brukar uppskatta när vi är någonstans är att besöka saluhallar och marknader. I Rom fanns det en hel del att välja på och vi satte fingret på kartan och tog det som låg närmast dit vi pekade.

Valet föll på Campo di Fiori, som visade sig vara en helt underbar liten marknad med blommor och färska frukter. Vi köpte lite solvarma nektariner och persikor som vi sedan njöt av. Jag låter bilderna tala för sig själva medan eventuella Rom-resenärer lägger namnet “Campo di Fiori” på minnet..

Marknad

Marknad

Marknad

Marknad

Marknad - kryddor

Även kryddor fanns det massor av.

Marknad

Marknad

Marknad

Marknad - vattenmelon

Dagen efter var vi sugna på att besöka ännu en marknad. En bit utanför city skulle där ligga en mat och klädesmarknad som verkade spännande. Jag har ingen som helst aning om var jag hittat informationen, men jag hade prydligt skrivit ner det på en postitlapp och markerat på kartan. Så vi tog Metron ut till “Piramide” och vandrade sedan upp till “Parco Monte Testaccio”. Det visade sig vara vara helt fel och det enda vi hittade var en massa stängda nattklubbar. Inte mycket att göra åt det tänkte vi, men om vi ändå är i den här delen av stan kan vi lika gärna vandra runt och se oss omkring.

En av de lokala alkisarna tittade förvånat på oss när vi slog oss ner i en park och försökte lokalisera oss på kartan. Turister här?
– Turister? Var är ni från? frågade han tveksamt.
– Sverige, svarade vi och gjorde honom ännu mer förvirrad. Han tittade på oss och kliade sitt skägg innan han svarade:
– I´m drunk. Don´t know anything!
Sen traskade han iväg, fortfarande med ett bekymrat veck i pannan.

Vi skrattade lite åt honom och fortsatte med vår plan på vart vi skulle ta vägen, när fyllot återvände med ett leende på läpparna och sa:
– Denmark!
Mm.. vi kunde inte annat än konstatera att han kommit på var Sverige fanns på kartan :)

Sen gick vi iaf vidare och plötsligt så bara hittade vi marknaden. Den var liten och vi var nog de enda turisterna där. Tanten i fiskståndet skrattade åt mig när jag tog upp kameran och fotograferade lite. Knäppa turister som fotograferar fisk!

Marknad

Marknad - tomater

På marknaden fanns det iaf fler tomatsorter än jag någonsin tidigare sett! Marknaden låg vid Piazza Testaccio, inte att förväxla med parken som vi först gick till.

Andra tips på marknader vi själva inte hann besöka var Porta Portese (tack Karin) som är en kombinerad matmarknad och loppmarknad på söndagförmiddagar.

Vi fick även med oss ett annat tips om Via dei Cappellari, som är en trång medeltidsgata där man kan se hantverkare och möbelsnickare som gör sakerna själva och säljer på plats.

Kommentarer

Maria skrev 2007-07-23 klockan 10:15

Marknader är en fröjd att gå runt på. Att bara insupa alla dofterna är en ren fröjd. Förutsatt att man inte som vi hamnade på en fiskmarknad när de höll på att packa ihop för dagen och städade. Det luktade allt annat än gott där! ;-)

Alfio skrev 2008-07-03 klockan 18:12

Trevliga bilder - kul reportage. Får jag lov att tipsa om min lilla blogg om Rom och romare? kolla in www.alfio.nu tack

Gabriel skrev 2011-07-29 klockan 16:21

Att strosa runt på marknaderna i Rom är bara underbart. Att kunna känna dofterna och njuta av de vackra färgerna på maten är en riktig lyx. Längtar till Rom med andra ord. :-) Har skrivit lite om marknader i Rom i min sajt. Läs gärna här: http://www.romresor.se/shopping/

Lämna en kommentar
Reklam: