Roligheter med mig hem från Det goda köket

Några saker fick jag trots allt med mig från matmässan i Stockholm, även om det var långt ifrån så många som jag hade hoppats och trott.

Olivolja

Några goda smaksatta olivoljor fick följa med hem. Nu kliar jag mig bara i huvudet och funderar på vad jag ska använda mina oljor till? Kan ju inte gärna sitta och doppa baguett i bara oljan…

Kniv
Lyckligast är jag nog över min nyinköpta kniv. Den är perfekt i storlek när det gäller att skära grönsaker och liknande. Vass som tusan och bara sååå bra.
Kniv

Marmelad
Sen fick jag även med mig några marmeladburkar hem. Dessa finns att hitta i vilken matbutik som helst som har ett lite större sortiment av marmelader. De sägs vara ruskigt goda och det positiva är att de inte innerhåller något socker. Ska bli spännande att pröva på mackan senare under vintern.

Kommentarer

Mija skrev 2007-11-24 klockan 10:28

Är du säker på att de inte innehåller något socker de där söta marmeladburkarna?? Jag har hittat dem på min Ica-butik men när jag läste på inehållsförteckningen så stod det juicekoncentrat, och de flesta juicekoncentraten innehåller ju socker?! Det kan ju vara så att det inte är något TILLSATT socker, men att det ändå är socker i koncentratet? Den frågan skulle jag behöva svar på, har du någon aning??

anna skrev 2007-11-24 klockan 17:57

En bra kniv är verkligen det bästa som finns!

Millan skrev 2007-11-25 klockan 14:16

Fikonmarmeladen har vi. Den är supergod att ha till ostbrickan! Lite Brieost och fikonmarmelad. Mmm :) Skönt med en riktigt bra kniv också!

Maria skrev 2007-11-29 klockan 14:02

Mija: Sorry, har ingen aning hur det förhåller sig med dessa marmelader. Mycket riktigt så innehåller de juicekoncentrat och det brukar vara detsamma som en massa socker. Det enda jag vet är att det inte är något tillsatt socker och att det är fruktsocker man använder sig av. Så tyvärr, det bästa svaret får man nog direkt från tillverkaren.

Eventkock.se - Bloggen skrev 2009-09-24 klockan 14:25

Kyocera har funnits på marknaden länge nu och är riktigt bra. För er som inte gillar det plastiga handtaget har Satake Hi Tech Ceramics funnits sedan en tid tillbaka.

Lämna en kommentar
Reklam: