Rödbetsspett med Manchegosås

Tapas SM – Vecka 3 – finalist 3

Rödbetsspett med Manchegosås
Av: Erika Varga

12 små rödbetor
2 msk olivolja
1 msk hackad persilja
1/2 msk rasp av citron

Manchegosås:
2 dl gräddfil
100 gram smulad Manchego ost
1/2 tsk hackad rosmarin
1 krm salt
2 krm strösocker
1 krm rasp av citron

Manchegosås: Blanda samman alla ingredienserna och låt dra i kylen ca 1 timme.

Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Lägg dem i kallt vatten och dra av skalet.

Blanda olja, persilja och citronraspet. Rulla betorna i blandningen och stick i små träspett.

Servera betorna tillsammans med såsen.

Millans kommentar: Rödbetor är en favorit hos mig den här versionen är riktigt läcker. De söta små rödbetorna med den syrliga citronen blir perfekt ihop med den salta såsen. Jag var först tveksam om vinet, Ramon Bilbao – Tempranillo 2011 skulle klara utmaningen med så många smaker. Men det gick faktiskt riktigt bra. En delikat tapasrätt!

Kommentarer

Sanna skrev 2012-11-13 klockan 14:46

Vilket himla sött snack!

Lämna en kommentar




*