Rödbetssallad
En klassisk rödbetssallad med krispiga äpplen är ett måste på vårt julbord. Eller när jag tänker efter är det mer ett måste dagarna innan för mig. En underbar köttbullsmacka toppad med rödbetssallad.

Rödbetssallad
1 kg färska rödbetor
2 syrliga äpplen
2 dl lättmajonnäs
2 dl lätt crème fraiche
2 msk fransk senap
2 msk brunt farinsocker
salt
svartpeppar
Skär av blasten på rödbetorna och skrubba av eventuell jord. Koka i lättsaltat vatten under lock tills de är mjuka. “Gnugga” av skalet under kallt vatten och skär sedan rödbetorna i tärningar.
Skala äpplena och tärna dem.
Blanda samman majonnäs med crème fraiche, senap och farin. Blanda i rödbetorna och äpplena. Smaka av med salt och peppar.
Låt stå i kylen en stund innan servering.

På fotot ligger rödbetsalladen på en macka med köttbullar.
Reklam:
Lämna en kommentar