Rödbetsröra med feta till grillat

Svårt att enas om det ska grillas fisk eller kött? Och vad kan man ha som passar till både och? Får jag föreslå den här goda rödbetsröran med feta. Fungerar till det mesta grillat. Håller dessutom bra några dagar i kylen.

Rödbetsröra med feta

500 g färska rödbetor
4 vitlöksklyftor
några kvistar rosmarin
1 msk olja
salt & peppar

50-100 g fetaost (smaka av så att det blir så salt som du önskar)
2 tsk balsamvinäger (eller liknande. Just idag körde jag med Hellmanns Balsamic vinaigrette som gav riktigt god smak.)

Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Skala dem under kallt vatten och låt svalna. (Fram till hit kan du förbreda dagen innan.)

Sätt ugnen på 200 grader. Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en ugnsfast form tillsammans med hela skalade vitlöksklyftor och rosmarin. Ringla över olja, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 minuter

Ta ut rödbetorna och låt dom svalna. Ta bort rosmarinkvistarna. Lägg betor, hälften av vitlöken och olja i en matberedare. Tillsätt ost och vinäger. Mixa till en slät röra.

Servera ihop med grillat.

Kommentarer

Chrisse skrev 2012-07-02 klockan 08:47

Åhh .. nu blev jag sugen på rödbetor igen .. längtar tills våra egna är klara i trädgården!

milla skrev 2012-07-07 klockan 21:24

Det här verkar spännande, sparar receptet :)

Lämna en kommentar




*