Rödbetsallad serverad på bröd med köttbullar

Idag presenterar vi vårt andra recept till “Las Moras” – grönare högtider. Det här är ett riktigt favoritrecept vi gör varje jul som passar perfekt ihop med en stressig december då allt kan förbredas flera dagar innan. Sen steker man snabbt upp några köttbullar och lunchen eller middagen är på plats!

rödbetsallad

Rödbetsallad serverad på bröd med köttbullar

1 kg färska rödbetor

2 syrliga äpplen

2 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
2 msk fransk senap
2 msk brunt farinsocker
salt
svartpeppar

till servering:
bröd
köttbullar
krasse

i glaset:
vin, givetvis Las Moras

Skär blasten av rödbetorna och skrubba av eventuell jord. Koka i lättsaltat vatten under lock tills de är mjuka. “Gnugga” av skalet under kallt vatten och skär sedan rödbetorna i tärningar.

Skala äpplena och tärna dem.

Blanda samman majonnäs med crème fraiche, senap och socker. Blanda i rödbetorna och äpplena. Smaka av med salt och peppar.

Låt stå i kylen en stund innan servering.

las moras

Kommentarer

Ann-Sofi Matsafari skrev 2013-12-16 klockan 18:08

För mig blir det inte juligare än så här:)

Linnea skrev 2013-12-18 klockan 13:18

MEN GUUUD vad gott, har inte ätit köttbullsmacka sen jag blev sjuk för 4 år sen… Kolla gärna in min blogg där jag skriver om mina ätstörningar, deppression och hur det är att va ensam och må riktigt dåligt som 18 åring...

Lämna en kommentar




*