RizRaz – vegetarisk buffé i Köpenhamn

För ett tag sedan efterlyste jag förslag på bra lunchställen i Köpenhamn och jag fick flera bra tips. Många av tipsen var tyvärr inte möjliga vid just det här besöket, eftersom Köpenhamn var översvämmat av vatten och flera restauranger stängda. Men de skulle bara städa upp och sen öppna igen. Så valet den här gången föll på ett tips från Annika som skrev:

Fantastisk vegetarisk buffé till bra pris, sen kan man köpa till kött och fisk om man inte tycker det räcker med vegetariskt..
http://www.rizraz.dk/

Så vi begav oss till Kompagnistræde 20 och var bland de första kunderna för dagen. Buffén var sprängfylld av kalla sallader och röror.


Hommus, pesto, tzatziki, coleslaw i flera varianter, marinerad broccoli, nudelröror, sallader, kikärtor, rödkål, vitkål, rödbetor, bönor, gurka, tomat, majs, rivna morötter m.m.

I den varma avdelningen fanns lasagne, spaghetti, pizza, falafelbollar och bröd.

Och det var bara att gå och plocka tills man blev mätt. Både jag och mitt sällskap blev mer än nöjda. Allt var fräscht och rikligt. Personalen var vänliga och priset på 79 dkr/person bra. Beställde även in en kanna citronvatten för 18 dkr. Hit kan jag definitivt tänka mig att gå igen.

Kommentarer

Zarah skrev 2011-09-01 klockan 11:46

Åh! WOHOO! PUSS på er som skriver så bra bloggposter! DETTA ska jag lägga på minnet! :D

Annika skrev 2011-09-01 klockan 20:48

Vad kul att ni gillade det! De har världens godaste falafel, inser nu hur länge sen jag var där.

Chrisse skrev 2011-09-01 klockan 22:29

Ser så fint ut så tom jag (jag=köttätare!) blir sugen :)

Berith skrev 2011-09-02 klockan 09:11

Mycket att välja på, gott och fräscht. Faten bytades ut så det var inte tomt i hyllorna. Ett ställe jag gärna besöker igen!

Mårtenssons kök skrev 2011-09-05 klockan 16:45

Varför har vi aldrig varit där egentligen? Vet att vi stått och kollat men sen har det inte blivit av... Det måste bli ändring på det, det ser vi ju på bilderna!

Anette skrev 2011-09-07 klockan 13:25

Har var där en gång och blev helt lyrisk! Insåg först inte att det enbart var vegetariskt för att var helt ärlig. Och deras falafel är ljuvliga

Lämna en kommentar
Reklam: