Risoni med halloumi och avocado

Vi fortsätter att testa oss fram med Risonin och inspiration till andra försöket hittade vi hos Annes Mat.

risoni med halloumi

Risoni med halloumi och avocado
3 portioner

250 g risoni
1 grönsaksbuljongtärning

1 paket halloumi (ca 250 g)
2 avocado, tärnad
100 g körsbärstomater, halverade
1/2 rödlök, tunt skivad
1 citron, pressad
1 msk äppelcidervinäger
1/2 msk olivolja
salt, peppar, spiskummin

Koka risonin i vatten tillsammans med buljongtärningen. Häll av och skölj som hastigast i kallt vatten.

Stek halloumin i rikligt med olivolja. Blanda risoni med avocado, tomater och rödlök, och häll på citron, vinäger, lite olja, salt, peppar och spiskummin. Smaka av och blanda ner halloumin.

Servera gärna med grillat kött eller quornfileer.

Millans kommentar: Fräsch och enkel pastasallad. Lätt att variera med olika grönsaker och kryddor. Kan ätas kylskåpskall och passar bra i lunchlådan när det är varmt ute.

Kommentarer

Linda skrev 2010-01-23 klockan 14:41

Det såg riktigt gott ut! Jag gillar risoni, så detta skall jag testa någon dag!

Zarah skrev 2010-01-23 klockan 20:34

Låter GOTT! Ska testa denna minsann! (Undrar om den inte skulle vara urgod med dinkel eller bulgur - istället för risoni - också?)

Lämna en kommentar




*