Risoni med halloumi och avocado
Vi fortsätter att testa oss fram med Risonin och inspiration till andra försöket hittade vi hos Annes Mat.
Risoni med halloumi och avocado
3 portioner
250 g risoni
1 grönsaksbuljongtärning
1 paket halloumi (ca 250 g)
2 avocado, tärnad
100 g körsbärstomater, halverade
1/2 rödlök, tunt skivad
1 citron, pressad
1 msk äppelcidervinäger
1/2 msk olivolja
salt, peppar, spiskummin
Koka risonin i vatten tillsammans med buljongtärningen. Häll av och skölj som hastigast i kallt vatten.
Stek halloumin i rikligt med olivolja. Blanda risoni med avocado, tomater och rödlök, och häll på citron, vinäger, lite olja, salt, peppar och spiskummin. Smaka av och blanda ner halloumin.
Servera gärna med grillat kött eller quornfileer.
Millans kommentar: Fräsch och enkel pastasallad. Lätt att variera med olika grönsaker och kryddor. Kan ätas kylskåpskall och passar bra i lunchlådan när det är varmt ute.
Reklam:
Lämna en kommentar