Risiono – perfekt i barnmat!

Jag har letat som en galning efter Risoni men det är inte alltid jag hittar det i mina vanliga matbutiker, men så ibland dyker de upp. Allt som oftast är det för att butiken inte alltid har placerat dessa förpackningar bland pastan där de bör stå. Detta är en pastasort som ser ut som ris, men alltså är pasta.

Perfekt storlek när du ska göra barnmat och inte vill hålla på och finfördela allt och vill ha ett alternativ till ris som annars fungerar finfint storleksmässigt till mycket barnmat när barnet börjar äta bitar, men ännu inte fixar större bitar.

Dagens lunch till dottern som är 1 år och 9 månader blev kokt Risoni blandat med lite skivad varmkorv (Lithells barnens varmkorv med högre kötthalt och inte så mycket tillsatser), ekologiska gröna ärter, creme fraiche, riven parmesanost, svartpeppar.

Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, skiva grillkorven, lägg de frysta ärterna i lite varmt vatten (jag värmer vattnet i vattenkokaren, slår över lite vatten så att det precis täcker ärtorna och låter dem sedan stå i några minuter).
2. Blanda pasta, korv (du kan steka dem lite om du vill, men det behövs absolut inte), ärter med creme fraiche och finriven parmesanost.
3. Smaka av med nymalen svartpeppar.

Marias kommentar: Har inga direkta proportioner här då jag använde lite vad som fanns i kylskåpet. Men det behövs rätt rejält med parmesanost för att få någon smak på det hela och även några rejäla varm med pepparkvarnen.

Rätten fungerar utmärkt att frysa och sedan värma i micron. Dottern åt i alla fall med god aptit!

Smaklig måltid!

Kommentarer

Martina skrev 2011-01-28 klockan 19:39

Risoni används rätt så flitigt här hemma, funkar väldigt bra i sallader.

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-01-28 klockan 21:59

Har köpt hem Risoni till lillkillen, han är 9 månader men inte hunnit testa det ännu då han mest vill ha gröt, makaroner, russin eller havreringar:-) ja förutom att amma försstås, men använde risioni när jag gjorde barnmat till stora killen, (som nu är nyss 3 år fyllda) när han var liten, kanonbra

Lämna en kommentar
Reklam: