Rimmad torskrygg med jordärtskockspuré och brynt smör
Rimmad sousvidad torskrygg med brynt smör.. alltså. Godare än så kan nog inte en fisk bli alltså.
Rimmad torskrygg med jordärtskockspuré och brynt smör
till 4 portioner
Fisken:
600 g torskrygg
Börja med att rimma torsken (recept här >> ). Torka av fisken och vakuumförpacka. Kör i sous viden 47 grader 40 minuter.
Puré:
700 g potatis
400 g jordärtskockor
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl mjölk
2 msk smör
salt & peppar
Skala potatis och skockor och skär i mindre bitar. Ångkoka eller lägg i en kastrull med lättsaltat vatten, koka dem mjuka under lock.
Häll av vattnet och låt ånga av. Tillsätt grädde, mjölk och smör och mixa slätt med mixer. Krydda med salt och peppar. Håll varmt fram till servering.
till servering:
50 g smör
150 g soyabönor
50 g vattenkrasse, eller annan sallad
2 msk rom
2 dl rotfruktschips
salt & peppar
Brynt smör: Hetta upp smöret i ett stekjärn eller kastrull. När smöret “tystnat” börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det blivit gyllenbrunt och doftar sött är det klart.
Koka soyabönorna enligt anvisningar på förpackningen.
Fördela puré och fisk på tallrikarna och skeda över det brynta smöret.
Lägg bönor, vattenkrasse, rom och chips på tallrikarna. Krydda med lite salt & peppar.
Reklam:
Lämna en kommentar