Riktigt krämig ostkaka

Jag blev så sugen på ostkaka en dag och kunde inte hitta mitt favoritrecept. Men jag blandade ihop några olika jag hittade hos bland annat arla.se och vad mitt minne tyckte. Resultatet blev den krämigaste ostkakan jag någonsin gjort! Knappt så att man behövde grädde till serveringen!

Riktigt krämig ostkaka

Ostkaka
till 6 portioner

4 ägg
2 msk strösocker
0,5 dl vetemjöl
500 g cottage cheese, naturell
3 dl vispgrädde
1 dl hackad sötmandel

till servering:
grädde
sylt

Riktigt krämig ostkaka

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ihop ägg och socker ordentligt.

Rör i resten av ingredienserna (vispa inte så att keso-klumparna går sönder). Häll i en smord ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen 35-45 min.

Servera med vispad grädde och sylt.

Krämig saffransostkaka

Och ja, det här receptet kan du givetvis använda till att göra en fullständigt magisk saffransostkaka. Använd samma recept som ovan men lägg till 1 förpackning, 0,5 g saffran direkt i början när du vispar äggen. Se gärna videon nedan på Instagram.


Du kan även se filmen direkt på Instagram:

https://www.instagram.com/p/CXBRgRal8s5/

Lämna en kommentar
Reklam: