Rica talk hotel – frukost

Det var ett trevligt välkomnande i och med att det stod små smoothiesshots precis när du kom ner till buffén. Det var olika smaker varje dag. Som allergiker må jag dock säga att det fanns en stor nackdel och det var att det inte fanns någon innehållsdeklaration eller ens upplysning om vad det var för smak på denna vitaminshot som de så fint kallade den.

Det är alltid positivt med en egen barnbuffé som är anpassad utifrån vad barn vill ha att äta till frukost. Eller det var väl tanken i alla fall. Personligen kan jag uppleva att utbudet var något magert. Givetvis fick barnen även ta från den vanliga frukostbuffén.

Brulle - frukostbuffén för barnen

Kakor på barnbuffén

Som förälder blir jag dock inte så jätteglad av att mitt barn möts av småkakor som första alternativ efter att man har tagit glas, bestik etc. Ingen bra start på dagen där inte! Nu var det inget bekymmer för oss då vår tjej inte var ett dugg intresserad av barnbuffén. Hon åt en skål yoghurt med cornflakes, ett kokt ägg med kaviar och sen massa vattenmelon och drack lite juice. That’s it!

Vad som annars fanns på frukostbuffén var det vanliga, inget extraordinärt alls. Vet inte om det skiljer sig åt när de har sina särskilda brunchsittningar eller när det är mässäsong och därmed mer vuxna. Nu var det relativt barnfamiljsbetonat och sommarmenyn var det som gällde för middagen så vem vet, frukostbuffén kanske också var anpassad?

Kallskuret

Lite olika kalla grönsaker, två olika sorters sill, lite ost, skinka, salami etc. Standardutbudet med andra ord.

Smör, marmelad, kex

Flera olika sorters smör, marmelad, Nutella, kex, bröd. Det fanns tom ett smörgåsjärn så att du kunde göra dina egna varma mackor om du ville. Första gången jag ser något sådant på en frukostbuffé!

Varma buffén

Kokta ägg (löskokta och hårdkokta), äggrör, bacon, köttbullar, prinskorv, varma grönsaker (broccoli, paprika och minimajs tror jag det var), pannkakor med sylt och grädde. Ingen potatis eller vita bönor i tomatsås för dem som så önskar det.

Sen fanns det olika sorters yoghurt och standardutbudet av flingor/müsli. Juice, kaffe, thé givetvis. Färsk frukt och lite olika smoothies vilket får en extra tumme upp från oss.

Det fylldes på och man höll efter så att det såg rent och fräscht ut vilket är bra!

Frukostmatsalen var inte så jättestor och det blev snabbt fullt så väljer du att ta sovmorgon så får du helt klart stå och vänta på ett ledigt bord.

Frukosttallrik

Mätta blev vi, men det var inget extraordidnärt att skriva hem om. Då tycker jag att frukostbuffén och barnutbudet på Hotell Gothia towers var bra mycket trevligare! Även om den matsalen var gigantisk så kändes det ändå trevligare på något sätt.

Kommentarer

Göran Nilsson skrev 2013-08-01 klockan 09:31

Hej Salt & Peppar, tack för feedback och goda synpunkter efter ert besök på Rica Talk Hotel. Vi tar till oss det vi kan göra bättre och gläder oss åt det ni gillade! Ha en fortsatt skön sommar! Göran Nilsson, Hotelldirektör, Rica Talk Hotel

Maria skrev 2013-08-02 klockan 17:24

Göran: Tack för din respons. Ha en fortsatt skön sommar själv.

Lämna en kommentar
Reklam: