Receptefterlysning – mjuk kaka i långpanna?

Vid något svagt ögonblick så lovade jag alla mina elever att jag skulle bjuda på fika i nästa vecka. Det är väldigt många elever vi pratar om…

Behöver därför förslag på någon mjuk kaka som man kan baka i långpanna, alltså en stor långpanna, inte de de fjuttiga som är ca 20×30 cm.

Posta gärna era favoritrecept som en kommentar! Återkommer när jag har bakat med vilka kakor det blev. :o)

Kommentarer

Ulrika skrev 2007-05-24 klockan 17:09

Kärleksmums/kokosrutor/eller vad ni nu kallar dem kanske? Eller varför inte Jönssons goda kaka (a.k.a Silviakaka) som funkar alldeles utmärkt både i långpanna och vanlig rund form med hål i. Jönssons goda kaka: http://www.receptomaten.se/recept/1/4/ Lycka till!

Karin skrev 2007-05-24 klockan 17:41

Dubbel sats med brownies! Har inte receptet framför mig nu men säg till på msn om du behöver :-)

Maria skrev 2007-05-24 klockan 17:52

Ulrika: Både kärleksmums och Silviakaka kändes lite för vanligt. Men tusen tack för tipsen ändå. Karin: Har dig inte med på MSN så posta gärna receptet här i bloggen om du orkar leta fram det!

Karin skrev 2007-05-25 klockan 16:41

Recept 7 sorters kakor gånga allt med 2 100g nötkärnor (hoppa över vid allergiker. ett tips för att få dem extra goda är att rosta dem lätt innan de åker ner i smeten) 150 g smör (eller margarin) 3/4 dl kakao (smält smör och häll i kakao till smet och låt svalna) 3 ägg 3 dl socker (vispa pösigt) 2½ dl vetemjöl ½ tsk bakpulver (häll i tillsammans med smörblandningen i ägg/sockerpöset). Tillsätt nötter och bred ut i långpanna. Glöm inte bakpappret ;-) Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. 150 grader både på vanlig ugn och på varmluft. Mums! (för eeeextra gott ha i blockchoklad i smeten ocksp, hackat i småbitar. Äter du dom när de är varma är den smält och god så det är fiffigare att äta med sked just då). allra godast är brownies till ett glas kall mjölk men det går bra utan också. De ska bli lite fudgia, lite mer bakat än kladdkaka men inte torrt som sockerkaka. Lycka till!

Linda skrev 2007-06-15 klockan 08:51

Blåbärskaka i långpanna ca 25 bitar Det här behöver du : 150 gram smör 6 ägg 4 dl socker 5 dl vetemjöl special 1 tsk bakpulver 5 dl blåbär, frysta går bra Pärlsocker & mandelspån till garnering GÖR SÅHÄR: Smält smöret & låt det svalna. Rör ihop mjöl + bakpulver + socker + äggen med en träsked, vispa inte! Tillsätt smöret & rör ihop till en fast smet. Klä en långpanna/braspanna/rostfri ugnsform med bakplåtspapper & bred ut smeten i ett jämnt lager. Blanda de frysta blåbären med lite potatismjöl för att de inte ska klibba ihop, häll över smeten. Garnera med flagad mandel & pärlsocker! Grädda ca 45 min 175 grader!

Lämna en kommentar




*