Ravioli med fänkål och broccoli
Såhär på årets sista dagar kan det vara trevligt med något lättlagat. På Lidl hittade vi Ravioli med Pecorinofyllning som lät spännande. Det fick ligga till grund för maten, men det går givetvis lika bra med någon annan fylld pastasort.
Ravioli med fänkål och broccoli
till 4 portioner
2 paket fylld pasta
1 liten fänkål
1 gul lök
2 msk olivolja
1 broccolibukett som skärs i mindre bitar
2 dl creme fraiche
ev. 2 dl mjölk
1 buljongtärning med italienska örter
några soltorkade tomater
till servering:
inlagda kronärtskockor (den här förpackningen kommer från Willys Garant-sortiment)
Börja med att koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Undertiden du väntar på att pastan ska bli färdig börjar du med såsen.
Hacka löken och strimla fänkålen fint. Fräs i olja tills fänkålen börjar mjuka.
Blanda ner creme fraiche, buljong och broccolibuketter och låt puttra tills broccolin mjuknar. Spä eventuellt med lite mjölk.
Tillsätt sist de soltorkade tomaterna, skurna i småbitar.
Servera med inlagd kronärtskocka.
Reklam:
Lämna en kommentar