Rårakstappas

Tapas SM – Vecka 4 – finalist 2

Rårakstappas
Av: Ann-kristin Hansson

Vispa ägg lätt. Krydda med timjan, svartpeppar och salt. Skala och riv potatis och gul lök och blanda ner i äggblandningen. Tillsätt 1 dl keso och riven ost. Stek plättarna i ett plättjärn.

Servera med knaperstekt bacon.

Millans kommentar: Det är svårt att veta vad tanken är när man inte får några mått. Hur mycket 1 dl keso är beror ju helt på mängden potatis liksom. Men jag körde på nästan 1 kg potatis, 1 gul lök, 2 ägg, lite mer än 1 dl keso och ca 1,5 dl riven västerbottenost. Det blev en bra blandning att steka.

Smakmässigt är det gott, men för att det skulle varit riktigt bra hade jag kunnat tänka mig att servera dessa med en klick cremefraich till. Den salta baconen är god, men tänk lite lax, creme fraich och rom istället. Mmm.. Men nu var det rårakorna med bacon det handlar om, och jag tycker inte att den rätten känns helt färdig. Den var dock god ihop med vinet.

Lämna en kommentar




*