Rårakor med räkor och rom

Jag var ensam hemma en kväll och ville skämma bort mig med något jag tycker är riktigt gott. Det är inte nyskapande på något sätt och de flesta har nog egna varianter av det här. Hur som helst tycker jag att det är perfekt mysmat för en person.

Rårakor med räkor och rom
till 1 person

3 potatisar (ca 300-350 g)
1 liten schalottenlök
1 ägg
salt & peppar
smör

tillbehör:
räkor
creme fraiche/gräddfil
rom
rödlök
rucola

Skala potatisen och grovriv dem. Blanda med finhackad lök och ägg. Krydda med salt & peppar. Fräs hälften av smeten i smör, några minuter på varje sida. Det blir två “pannkakor” av smeten.

Servera direkt med tillbehören.

Lika gott att servera med ett glas vin som med en iskall öl.

Kommentarer

Maria skrev 2011-11-19 klockan 10:05

Åh, rårakor har jag inte gjort på år och dar. Blev himla sugen nu!

Matskafferiet skrev 2011-11-19 klockan 20:47

Vad gott!

Fröken Dill skrev 2011-11-20 klockan 07:22

Åååååå vad gott! Rårakor och rom är ALLTID rätt

Berith skrev 2011-11-20 klockan 09:30

Visst blir man sugen!!!

Millan skrev 2011-11-21 klockan 17:49

Maria: Jag ljuger lite när jag kallar dem rårakor, för då ska det inte vara ägg i. Men gott är det iaf :) Tack till er alla för kommentarerna!

Lämna en kommentar




*