Test av Rapsgrillkorv från Scan

Scan Rapsgrillkorv

Ett annan nyhet från Scan är deras Rapsgrisgrillkorv. Det är en tjockare grillkorv med mild smak från deras Rapsgrissortiment. Korven har en kötthalt på 80% och innehåller dessutom Omega 3 då grisarna får svensk kallpressad rapsolja i maten. Detta ska leda till att köttet blir såväl saftigare som godare.

Scan rapsgrillkorv

Marias kommentar:
Korven då? Jo tack, god smak, ganska mild och behaglig. Dock så tycker jag korven är för tjock och att även skinnet är för tjockt. Det knäpper till rejält när man biter i den. Pickade skinnet med en gaffel innan grillningen och trots att jag grillade på ganska låg värme så sprack skinnet delvis på den ena korven.

I min värld så hade det varit en perfekt grillkorv om det hade varit lika tunna grillkorvar som barnens grillkorvar och även med tunt skinn. Perfekt i min bok i så fall. När kommer den grillkorven? Less på att jag inte hittar någon bättre grillkorv än med 56% kötthalt.

Så tips på en barnvänlig grillkorv med tunt skinn och hög kötthalt?

Kommentarer

Linda Johansson skrev 2013-05-26 klockan 21:14

När kommer det en god korv med tunt, ätbart skinn el helst utan? Finns väl skinnfria korvar? Men jag vill inte ha blodprotein, inälvor el ngt annat billigt "skit" som utfyllnad i min korv. Jag klarar inte av segt skinn som inte går att tugga, speciellt när korven är grillad. Just det Scan, era korvar är goda men oätbara pga det sega skinnet.

Gustav Erikson skrev 2013-06-16 klockan 08:02

Kötthalt är inget man skall ta som en kvalitetsindikator. Kötthalt har inget med kvalitet att gör. Det är först när man vet hur kötthalten beräknas och hur ingrediensförteckningar skrivs som man har någon nytta av kötthalten. För den vanlige konsumenten är det en vilseledande rad för att vissa köttslag är missgynnade gentemot andra. En korv gjord på billigt fett kött kommer alltid få en högre kötthalt än en korv gjord på dyrare, magrare kött. Det är klart att det finns bra skinnfri grillkorv men det kräver en del letande. Prova hos några mindre producenter.

Lämna en kommentar
Reklam: