5:2 Räkwok med curry och groddar

Idag blir det provlagning av ett recept från boken vi skrev om igår. Kom igång med 5:2 av Ulrika Davidsson

räkwook

Räkwok med curry och groddar
till 6 portioner/193 kcal/portion
om du inte bantar med 5:2 eller är väldigt liten i maten så räcker inte detta till 6 portioner. Snarare middag till 2 + 1 lunchlåda.

1 msk rapsolja
500 g frysta wokgrönsaker
1 msk curry
1 vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
salt och vitpeppar
180 g böngroddar
500 g skalade lyxräkor i lag

Hetta upp en stek- eller wokpanna med olja och lägg ner de frysta wokgrönsakerna. Tillsätt curry, riven vitlök och ingefära. Strö på salt och vitpeppar och låt steka några minuter. Fördela groddarna över. Häll av lagen från räkorna. Tillsätt räkorna och låt dem bli varma.

Källa: Kom igång med 5:2 av Ulrika Davidsson

Millans kommentar: Verkligen snabblagat det här! Helt okej vardagsmat och något jag kan tänka mig att göra igen. Dock en dyr rätt med tanke på att räkor i lag inte tillhör de billigaste sakerna i butiken.

Lämna en kommentar




*