Räksoppa med kammusslor

När man fyller år får man bestämma vad man vill ha att äta – och kan man själv inte bestämma sig så blir man överraskad av hustrun ;) Grattis på födelsedagen Chrisse!

räksoppa

Förrätt: Räksoppa med pilgrimsmusslor
till 2-3 personer

500 g räkor
en rejäl klick smör
1 gul lök
2-3 dl vitt vin
2 dl vatten

2 msk hummerfond
2,5 dl matlagningsgrädde
2,5 dl mjölk
ev. mjölk + mjöl
svartpeppar
salt
chilipulver

kammusslor (om du köpt djupfrysa så ska de tinas över natten i kylen)

räkskal

Skala räkorna. Lägg räkorna åt sidan och lägg skalen i en stekgryta. Tillsätt smör, hackad lök, vatten och vin och fräs skalen ca 20 minuter under lock.

Sila bort skalen.

soppa

Tillsätt grädde, mjölk och fond. Låt koka upp. Red eventuellt av soppan med vatten och mjöl. Krydda med salt, peppar och chilipulver.

räkor

Fördela de skalade räkorna i skålar och häll över soppan.

kammusselspett

Trä upp kammusslorna på blötlagda grillspett och stek 1 minut på varje sida.

När soppan serveras kan var och en själva välja om de låter musslorna glida ner i soppan eller äter dem vid sidan av. Väldigt mättande och ljuvligt gott!

Kommentarer

Ingelöf skrev 2010-01-13 klockan 09:51

Jag tycker mig känna igen soppan, visst är den god!? :-) Spännande med musslor till, det har vi inte provat, tack för tipset!

Berith skrev 2010-01-13 klockan 10:07

Å vad det ser gott ut! Grattis på födelsedagen Chrisse!

Martina skrev 2010-01-13 klockan 11:45

Jösses va gott det ser ut, älskar skaldjur!

Lämna en kommentar




*