Räksallad på avokadomacka

Räkor har på något sätt förvandlats till fredagsmiddag här hemma. Efter en lång vecka är det så gott att göra en räkmacka, ta ett glas vin och bara somna på soffan ;) En jobbarkompis skrattade åt mig och sa att räkor var “så 80-tal”. 80-tal eller inte, gott är det iaf. Förra fredagen blev det lite hemmagjord räksallad.

Räksallad
till 4 mackor som den på fotot

500 g räkor med skal

100 g crabsticks (i mindre bitar)
2 hårdkokta ägg (hackade)
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 citron (finriv skalet + lite av saften)
2 tsk djupfryst hackad dill
½ rödlök (finhackad)

salt & peppar

till servering:
bröd
avokado

Skala räkorna och grovhacka dem. Blanda med övriga ingredienser och låt gärna stå och dra en timme om du har tålamod ;)

Kommentarer

Freedomtravel skrev 2012-04-19 klockan 18:15

Jag avskyr det där med att mat måste förknippas med vissa årtionden. Som när jag skulle laga fyllda paprikor, då var det visst också 80-tal. Men det är ju gott... Och ananas vågar man ju inte ens tänka på att ha i maten ;)

Berith skrev 2012-04-19 klockan 22:10

Räkor är inte förknippat med ett visst årtal. Det är alltid lika gott!

Sanna skrev 2012-04-20 klockan 21:13

Oj vilket härlig sammanställning! Jag är själv mycket för soppor så här års med ett gott bröd och pålägg. Tack för bra tips!

Marie skrev 2012-04-22 klockan 01:18

Räkor är ju alltid gott. Det får nog bli lite hemgjord räksallad efter detta receptet en dag. Åh, vad sugen jag blev!

Lämna en kommentar




*