Räksallad med saffranssås
Det är bara början på december och glöggkvällarna och godsakerna avlöser varandra. Tanken på en lättare lunch är inte helt fel va? ;)

Räksallad med saffranssås
4 portioner
1 kg räkor med skal
1 1/2 dl ris
1 msk olivolja
1/2 msk örtkryddor
200 g frysta ärtor
4 tomater
1/2 salladskålshuvud
2 avokado (1/2 per portion)
saffranssås:
2 dl crème fraiche
1/2 påse saffran, 0,25 g
salt
Koka riset och spola det i kallt vatten. Skala räkorna. Koka upp vatten och häll över de djupfrysta ärtorna. Låt stå tills ärtorna är tinade.
Blanda olivolja och örtkryddor med riset. Skär tomaterna i bitar och salladen i strimlor. Blanda riset med räkor och grönsaker.
saffranssås: Blanda ihopcrème fraiche, saffran och salt.
Servera räksalladen med avokado och saffranssås.
Reklam:
Skrivet av
Kom igång och baka med surdeg! Recept och tydliga bilder.
Receptsamling för slow cooker/crock pot
Receptsamling stekhäll och muurikka
Allt du behöver veta om att laga pizza! Recept, inspiration och tips.
Recept och inspiration till Thermomix
Recept med gröna sköna ärtor
Squash/Zucchini-recept
Recept med pumpor
Recept med värmande soppor
Grytrecept
Fisk & skaldjursrecept
Karins favoritmornar - vårt favoritbröd!
Tunnbrödsspecial - den perfekta picknickmaten!

Lämna en kommentar