Räksallad med saffranssås
Det är bara början på december och glöggkvällarna och godsakerna avlöser varandra. Tanken på en lättare lunch är inte helt fel va? ;)
Räksallad med saffranssås
4 portioner
1 kg räkor med skal
1 1/2 dl ris
1 msk olivolja
1/2 msk örtkryddor
200 g frysta ärtor
4 tomater
1/2 salladskålshuvud
2 avokado (1/2 per portion)
saffranssås:
2 dl crème fraiche
1/2 påse saffran, 0,25 g
salt
Koka riset och spola det i kallt vatten. Skala räkorna. Koka upp vatten och häll över de djupfrysta ärtorna. Låt stå tills ärtorna är tinade.
Blanda olivolja och örtkryddor med riset. Skär tomaterna i bitar och salladen i strimlor. Blanda riset med räkor och grönsaker.
saffranssås: Blanda ihopcrème fraiche, saffran och salt.
Servera räksalladen med avokado och saffranssås.
Reklam:
Lämna en kommentar