Raggmunk med majrova och palsternacka

Det var ett tag sen nu, men mat har lagats under tiden såklart och några ekolådor till har anlänt. Vi har dock bytt från baslåda till lilla grönsakslådan för det kändes mer användbart. En hel låda rotfrukter på två personer är ganska mycket.

Men ett recept från rotfruktslådan kan jag dela med mig av. Det var egentligen bara ett vanligt raggmunksrecept men med majrova och palsternacka. Jag gillar finrivet, så det blir som en pannkaka, medan sambon föredrar rårivet så det blir lite mer tuggmotstånd, lite mer som en råraka. Smaken är olika helt enkelt.

Raggmunk med majrova och palsternacka

4 portioner

2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
2 ägg
500 g fast potatis
1 liten palsternacka
1 halv majrova
1 krm vitpeppar
smör

Riv potatis, palsternacka och majrova. Blanda ner ägg, mjölk, vetemjöl, salt och peppar. Stek smeten i lagom stora pannkakor på medelvärme, i smör. Serveras med lingonsylt, stekt fläsk och rivna morötter och majrova.

anna_080301.jpg

Mumsigt! Med majrovan och palsternackan så blir det lite sötare, man kan riva ner lite gul lök också om man vill ha lite mer stuns.

Kommentarer

Millan skrev 2008-03-21 klockan 15:04

Hm.. undrar om jag kan lura i sambon detta. Verkar som något jag skulle gilla iaf.

Lämna en kommentar




*