Rabarbersäsong

Det är rabarbersäsong igen och jag har förärats med en gigantisk rabarberplanta som bara blir större och större för varje år. Som det är nu växer rabarbern i en takt som gör att jag omöjligt hinner ta hand om allt innan den har vuxit sig för stor så att säga.

Några tips på vad du kan göra med rabarbern sammanställde Millan förra året, men jag fyller på med några till tips här:

Rabarber- och jordgubbsrutor var himla goda och lätta att baka. Allt som går att baka i en långpanna är uppskattat här hemma = det blir ofta många bitar och man kan frysa in en del. Perfekt med andra ord.

Världens godaste och enklaste rabarbersaft som jag har planer på att göra betydligt mycket mera av i år. Måste bara skaffa flera flaskor först så jag har något att hälla upp saften i.

Rabarberkräm har jag personligen aldrig gjort, men kräm är ju gott så det kanske jag ska testa att göra i år?

Rabarber- och jordgubbssylten blev himla frisk och fräsch och smakade ljuvligt gott till pannkakor, fungerar säkerligen bra som topping till lite god vaniljglass också.

Mitt absoluta favoritrecept när det kommer till rabarberpaj innehåller mandelmassa och rivet citronskal.

Chutney är himla gott till grillat och denna med rabarber vill jag minnas blev himla smarrig.

Lite blandad kompott vad man kan göra av rabarbern. Har du något favoritrecept så dela gärna med dig av det i kommentarsfältet!

Kommentarer

åsa - hello sugar skrev 2009-05-15 klockan 15:49

jag älskar rabarber! min mamma brukar göra en rabarberpaj med mandelmassa som är så ljuvligt god. ha en skön fredag!

VeronikaP skrev 2009-05-15 klockan 20:16

Titta här: http://www.alltommat.se/recept?recipeid=10003 Detta smakade jag av Karl Hansen him self efter en föreläsning och förevisning med honom. Det var supergott!

Berith skrev 2009-05-15 klockan 23:22

Å... så fin planta! Vi har planterat flera rabarberplantor under åren men hos oss trivs dom inte.

CharlotteT skrev 2009-05-16 klockan 09:14

Tack för inspirationen om vad jag ska göra med rabarben. I kväll blir det en glutenfri rabarberpaj.

Linda skrev 2009-07-03 klockan 10:39

Vi brukar alltid göra rabarberkräm för min sambo är väldigt förtjust i kräm men inte i paj. Men i år ska det nog bli både och. Har redan frysen full med rabarber :)

Lämna en kommentar




*