Rabarberkräm med kardemumma

Rabarbern växte som ogräs och jag passade på att göra rabarberkräm smaksatt med kardemumma.

Det är stor skillnad på surheten i olika sorters rabarber, så smaka av med sockret. Kan hända att du behöver ännu mer än vad jag angett nedan.

Hallon- och rabarberkräm

6 dl vatten
2 dl råsocker
1/2 tsk grovmalen kardemumma
1 krm vaniljpulver
600 g rabarber och hallon
1 äpple

redning:
3 msk potatismjöl
1 dl vatten

till servering:
mjölk eller grädde

Skala och skär rabarbern i bitar. Skala och skär äpplet i bitar. Koka upp med vatten, socker och kryddor.

Låt koka ca 10 minuter, tills rabarbern kokat sönder eller är riktigt mjuk. Beror mycket på vilken sorts rabarber det är.

Red av krämen med potatismjöl utrört i kallt vatten och koka ytterligare 1–2 minuter.

Servera krämen ljummen eller kall.

Enkel rabarberkräm med kardemumma

6 dl vatten
2 dl socker
1/2 tsk grovmalen kardemumma
600 g skivad rabarber (den kommer att koka sönder)

redning:
3 msk potatismjöl
1 dl vatten

till servering:
mjölk eller grädde

Koka upp vatten, socker och kardemumma i en kastrull.

Skala rabarbern och skär i bitar.

Låt koka ca 10 minuter, tills rabarbern kokat sönder eller är riktigt mjuk. Beror mycket på vilken sorts rabarber det är.

Red av krämen med potatismjöl utrört i kallt vatten och koka ytterligare 1–2 minuter.

Servera rabarberkrämen ljummen eller kall med mjölk.

Kommentarer

Marie skrev 2015-07-01 klockan 20:13

Det är sååå gott med rabarberkräm. Låter väldigt smaskigt med kardemumma i.

Madeleine skrev 2015-07-02 klockan 18:42

Rabarber och kardemumma passar så bra ihop!

Lämna en kommentar




*