Rabarberpaj á la Märta

Hösten gör sig påmind på fullt allvar och har du lyxen av att ha lite fryst rabarber kvar så återupplev lite sommarsmaker genom att göra den här enkla och goda rabarberpajen.

Ingredienser:
500 gr rabarber (eller mer om du har!)
2 msk socker
2 tsk potatismjöl

100 gr smör
3 dl havregryn
1 dl vetemjöl
2 dl socker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skiva rabarber tunt och lägg i en pajform. Blanda socker och potatismjöl som du vänder runt rabarbern i.
3. Bland havregryn, vetemjöl och socker. Ha i det tärnade smöret och nyp ihop till en smuldeg.
4. Smula över degen och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen är gyllene.

Servera med vaniljvisp/sås eller glass.


Marias kommentar:

Min kollega bjöd mig på den här varianten av smulpaj och den smakade verkligen gudomligt gott. Hon hade inget socker och potatismjöl över rabarbern dock! Det har jag lagt till i och med att min rabarber var fryst och därmed saftar sig lite mer. Dessutom var inte min rabarber så där jättespäd och fin som de första rabarberstjälkarna är och därmed lite surare i smaken. Gott blev det ändå!

Kommentarer

Matskafferiet skrev 2011-10-30 klockan 16:43

Så gott med rabarberpaj!

Lämna en kommentar




*