Rabarbermuffins

Får jag fresta med läckra rabarbermuffins idag :)

rabarbermuffins

Rabarbermuffins
ca 12 st

200 g rabarber
75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl råsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning:
100 g mandelmassa
25 g smör eller margarin
1/2 tsk stött kardemumma

 

Sätt ugnen på 225 grader.

Skölj och skala rabarbern. Skär rabarbern i småbitar.

Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt ca 1 min. Tillsätt mjölken och låt svalna.

Blanda vetemjölet med bakpulver och rabarberbitar.

Vispa ägg och råsocker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt matfettsblandningen. Vispa.

Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Fördela smeten i en muffinsplåt med 12 hål eller i ca 20 bakformar av papper ställda på en plåt.

Fyllning:
Smält smöret i micron. Riv mandelmassan på rivjärn. Blanda alla ingredienserna till fyllningen till en smidig smet. Gör små bollar av smeten och tryck ner i mitten på varje muffin.

Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 15 min. Låt muffinsen stå kvar i plåten några minuter innan de tas upp och får svalna på galler.

Lämna en kommentar




*