Rabarbermuffins
Får jag fresta med läckra rabarbermuffins idag :)
Rabarbermuffins
ca 12 st
200 g rabarber
75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl råsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning:
100 g mandelmassa
25 g smör eller margarin
1/2 tsk stött kardemumma
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och skala rabarbern. Skär rabarbern i småbitar.
Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt ca 1 min. Tillsätt mjölken och låt svalna.
Blanda vetemjölet med bakpulver och rabarberbitar.
Vispa ägg och råsocker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt matfettsblandningen. Vispa.
Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Fördela smeten i en muffinsplåt med 12 hål eller i ca 20 bakformar av papper ställda på en plåt.
Fyllning:
Smält smöret i micron. Riv mandelmassan på rivjärn. Blanda alla ingredienserna till fyllningen till en smidig smet. Gör små bollar av smeten och tryck ner i mitten på varje muffin.
Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 15 min. Låt muffinsen stå kvar i plåten några minuter innan de tas upp och får svalna på galler.
Reklam:
Lämna en kommentar