Rabarbermousse med Sockerkokt rabarber

Rabarbern är ju helt underbar nu, så dags att testa en massa recept jag sprade undan förra året. Och den här desserten gjorde succé i helgen; Rabarbermousse med Sockerkokt rabarber. Blev riktigt god.

Tänk bara när Spangsbjerg-rabarberna sen är färdiga, de kommer ju ta den här desserten ett steg längre med sin superfina röda färg. Dagens Victoria-raberber ger inte alls den fina färgen, men fördelen är att de är färdiga såhär tidigt på våren!

Rabarbermousse

Rabarbermousse med Sockerkokt rabarber

🥄 Rabarbermousse

5 dl vispgrädde
1,5 dl florsocker
1 krm vaniljpulver
250 g rabarber
2 st gelatinblad

Sockerkokt rabarber

Skiva rabarbern i ca 0,5 cm stora bitar. Det är inte så noga med att det blir snyggt, utan mest för att du ska få ut så mycket smak som möjligt.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter.

Koka upp grädde, florsocker, vaniljpulver och rabarber.

Sila av blandningen ner i en skål (som du sen ska vispa i). Medan blandningen är varm, krama av gelantinbladen och och rör ned i grädden. Låt kallna. Detta kan du förbereda redan dagen innan, men minst 4 timmar innan.

Vispa gräddblandningen och klicka ut i glas. Toppa med sockerkokt rabarber.

Rabarbermousse med Sockerkokt rabarber

🥄 Sockerkokt rabarber

3 dl strösocker
300 g rabarber
1 1/2 dl vatten
lite vaniljpulver

Skär rabarber i önskad storlek.
Koka upp strösocker, vanilj och vatten.
Tag av från värmen och lägg i rabarber.
Förvara i kylen!

Tack! Inspirationen kommer från @littledessert som har massa härliga desserter på sin sida. Värd ett besök!

Lämna en kommentar




Reklam: